Family Orientation
(SOAR) 2020

Virtual SOAR (VSOAR) Family Orientation is designed to assist parents and family members in learning about the University community, answering questions, connecting with Orientation Leaders, sharing important resources, programs and services, and provide an overview of academic and student life.

Session Dates

Morning Sessions, 9 a.m. - 1 p.m. EST

Friday, June 19
Tuesday, June 23
Saturday, June 27
Thursday, July 9

Afternoon Sessions, 1 p.m. - 5 p.m. EST

Monday, June 15
Thursday, June 25
Tuesday, July 14
Sunday, August 2

Night Sessions, 5 p.m. - 9 p.m. EST

Wednesday, June 17
Thursday, July 16
Sunday, July 19
Monday, August 3

Note: Parents/family members will be sent a link to register for SOAR sessions via email.

2020 Virtual SOAR Family Schedule

Morning Afternoon Evening Length Event
9-9:10 a.m. 1-1:10 p.m. 5-5:10 p.m. 10 min Welcome and Virtual SOAR Overview
9:10-9:30 a.m. 1:10-1:30 p.m. 5:10-5:30 p.m. 20 min Residential Life Information Session/
Commuter Life Information Session
9:30-10:00 a.m. 1:30-2:00 p.m. 5:30-6:00 p.m. 30 min Safety and Transportation
10:00-10:30 a.m. 2:00-2:30 p.m. 6:00-6:30 p.m. 30 min Conversations with Academic Deans
Arts and Sciences
Engineering
Health Sciences
Business
Henry C. Lee
10:30-10:45 a.m. 2:30-2:45 p.m. 6:30-6:45 p.m. 15 min Break
10:45-11:15 a.m. 2:45-3:15 p.m. 6:45-7:15 p.m. 30 min Financing the College Experience
11:15-11:50 a.m. 3:15-3:50 p.m. 7:15-7:50 p.m. 35 min Counseling Presentation
11:50 a.m.-12:00 p.m. 3:50-4:00 p.m. 7:50-8:00 p.m. 10 min Wrap Up and Next Steps
12:00-1:00 p.m. 4:00-5:00 p.m. 8:00-9:00 p.m. 60 min Campus Public Health and Safety / COVID-19

Total running time: 4 hrs