New Student Orientation (SOAR) - Fall 2020

Virtual SOAR (VSOAR) is designed to assist you with your transition to the University community, answer questions, connect you with Orientation Leaders (upperclass students), share important resources, programs and services, and provide an overview of academic and student life.

Session Dates

Morning Sessions, 9 a.m. - 12 p.m. EDT

Friday, June 19 - at capacity
Tuesday, June 23 - at capacity
Saturday, June 27 - at capacity
Thursday, July 9 - at capacity

Afternoon Sessions, 1 p.m. - 4 p.m. EDT

Monday, June 15 - at capacity
Thursday, June 25 - at capacity
Tuesday, July 14 - at capacity
Sunday, August 2 - at capacity

Night Sessions, 5 p.m. - 8 p.m. EDT

Wednesday, June 17 - at capacity
Thursday, July 16 - at capacity
Sunday, July 19 - at capacity
Monday, August 3

Register on your Roadmap

Note: Your family members will be sent links to register for Family Orientation via email.

2020 Virtual SOAR Schedule

Morning Afternoon Evening Length Event
9-9:10 a.m. 1-1:10 p.m. 5-5:10 p.m. 10 min Welcome and Virtual SOAR Overview
9:10-9:40 a.m. 1:10-1:40 p.m. 5:10-5:40 p.m. 30 min Group Time with Orientation Leaders
9:40-10:00 a.m. 1:40-2:00 p.m. 5:40-6:00 p.m. 20 min Residential Life Information Session/
Commuter Life Information Session
10:00-10:30 a.m. 2:00-2:30 p.m. 6:00-6:30 p.m. 30 min Conversations with Academic Deans
Arts and Sciences
Engineering
Health Sciences
Business
Henry C. Lee
10:30-11:15 a.m. 2:30-3:15 p.m. 6:30-7:15 p.m. 45 min Academic Advising and Class Scheduling
11:15-11:30 a.m. 3:15-3:30 p.m. 7:15-7:30 p.m. 15 min Financing the College Experience
11:30-11:50 a.m. 3:30-3:50 p.m. 7:30-7:50 p.m. 20 min Group Time with Orientation Staff
11:50 a.m.-12:00 p.m. 3:50-4:00 p.m. 7:50-8:00 p.m. 10 min Wrap Up and Next Steps
12:00-1:00 p.m. 4:00-5:00 p.m. 8:00-9:00 p.m. 60 min Campus Public Health and Safety / COVID-19

Total running time: 4 hrs